Известие

Collapse
No announcement yet.

ТО масла-филтри за 159/Brera

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ТО масла-филтри за 159/Brera

Пускам тази тема със предложението всеки да сподели следните неща около техническото обслужнане на 159 става въпрос за масла и филтри..!

1.На какъв пробег сменяте маслото на 159 Бензин/Дизел

2.Вид моторно масло:марка,вискозитет,класификатор,цени също за справка и т.н.

3.На какви интервали сменяте филтрите,за масления е ясно,всеки да сподели за:горивен,въздушен и филтър на купето.

4.Марката на филтрите които използвате и цените ако може да направим справка.

Общо взето това е около тази тема, ако може всеки да сподели ще е полезна за напред във времето.
    Благодаря предварително на всички колеги отзовали се във темата..!
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

1.12-14 000 км. на смяна
    2.Selenia WR 5w40
    3.Маслен и въздушен с маслото,горивния го смених на 60 000,сега е на 80 000,мисля поне още 10 000 км. да го карам и ще го сменя,поленовия 1 път в годината.
    4.Филтрите обикновенно са или Текнеко,или Клиин/в момента за оргинално вграждане и продажба Алфа предлагат Клиин/
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

-Маслото сменям на точно 15х км.
      -Филтрите до сега ги сменях всичките при всяка смяна на маслото със изключение на филтъра на купето,но сега ми предстои смяна и горивния мисля да го пропусна и да го сменя следващия път или на 30 000км.
      -Филтрите които използвам са MANN където масления е 25лв ,а горивния е 160лв,за справка на FILTRON е 100лв
      -Във момента съм със масло GASTROL EDGE 5W40 -36лв за литър което се води longlife и му дават 30х.км пробег,но аз го сменям на 15х.км.но при следваща смяна мисля да мина на селения WR 5w30 P.E или WR 5W40
      Alfa romeo GTVex
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Аз на предишната кола и слагах само Motul 300V Power 5W40 маслен филтър K&N и мисля и на Алфата така да постъпя живот и здраве. Много съм доволен от това масло.
        EX 156 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
          -Маслото сменям на точно 15х км.
          -Филтрите до сега ги сменях всичките при всяка смяна на маслото със изключение на филтъра на купето,но сега ми предстои смяна и горивния мисля да го пропусна и да го сменя следващия път или на 30 000км.
          -Филтрите които използвам са MANN където масления е 25лв ,а горивния е 160лв,за справка на FILTRON е 100лв
          -Във момента съм със масло GASTROL EDGE 5W40 -36лв за литър което се води longlife и му дават 30х.км пробег,но аз го сменям на 15х.км.но при следваща смяна мисля да мина на селения WR 5w30 P.E или WR 5W40
          Бате за горивния филтър си даваш дамо парите-само да ти метна е Текнекото е 45 лв. в магазинаа нито Ман нито Филтрон са по-добри филтри от Текнеко

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Малко се изхвърли тука... Текнеко не са лоши, но със сигурност не са по-добри от Манн! Купи си нов Бенц и виж с какви филтри е.
            sigpicex
            147Q2
            300bhp/606nm
            Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
              Малко се изхвърли тука... Текнеко не са лоши, но със сигурност не са по-добри от Манн! Купи си нов Бенц и виж с какви филтри е.
              Може,ти в тази област си по навътре,ама разликата в цената за мен не си заслужава,докато горивата ни са лайно,няма смисъл
              Last edited by Mury; d.m.y г., 12:20.

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Бате за горивния филтър си даваш дамо парите-само да ти метна е Текнекото е 45 лв. в магазинаа нито Ман нито Филтрон са по-добри филтри от Текнеко
                Според мен каквато и марка да са филтрите,не е кой знае какво значение все филтър важното е да се сменят на време и няма проблеми.
                По принцип че има разлика между тях е ясно,но не е фатално да сложиш FILTRON примерно вместо MANN.
                Аз лично горивния тази смяна ще го пропусна,иначе от както е купена колата е сменян на всяка смяна на масло на 15х.км -4 смени на масло имам сега предстои 5-та.
                Alfa romeo GTVex
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Според мен каквато и марка да са филтрите,не е кой знае какво значение все филтър важното е да се сменят на време и няма проблеми.
                  По принцип че има разлика между тях е ясно,но не е фатално да сложиш FILTRON примерно вместо MANN.
                  Аз лично горивния тази смяна ще го пропусна,иначе от както е купена колата е сменян на всяка смяна на масло на 15х.км -4 смени на масло имам сега предстои 5-та.
                  Затова ти казвам,следващия път си вземи Текнеко,цената му е доста надолу

Comment

Затова ти казвам,следващия път си вземи Текнеко,цената му е доста надолу
                    Аз във момента съм с такъв горивен филтър,но умувах дали да го сменя пак и оглеждах цените,наистина не си струва тя разликата във цената точно колкото ти струва маслото.
                    Маслен вече си приготвих на MANN-25лв ,ще сменя и въздушния но манн не предлагат такъв и ще видя какъв ще взема.
                    Реших и за маслото ще сложа селения wr 5w40 отказвам се от wr 5w30 p.e защото според мен е излишно дават го със класификатор С2 ,а за нашия мотор С3 e достатъчен или ACEA B4,според мен това масло е за коли със DPF,но покриващи нормата EURO5.
                    Alfa romeo GTVex
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Аз във момента съм с такъв горивен филтър,но умувах дали да го сменя пак и оглеждах цените,наистина не си струва тя разликата във цената точно колкото ти струва маслото.
                      Маслен вече си приготвих на MANN-25лв ,ще сменя и въздушния но манн не предлагат такъв и ще видя какъв ще взема.
                      Реших и за маслото ще сложа селения wr 5w40 отказвам се от wr 5w30 p.e защото според мен е излишно дават го със класификатор С2 ,а за нашия мотор С3 e достатъчен или ACEA B4,според мен това масло е за коли със DPF,но покриващи нормата EURO5.
                      Шса сетиш за маслото,аз отдавна го казах това,но в една друга тема,после стана спор и аз спрях да пиша там,за наще коли си е 5в40

Comment

Шса сетиш за маслото,аз отдавна го казах това,но в една друга тема,после стана спор и аз спрях да пиша там,за наще коли си е 5в40
                        Аз си мисля че не е за предпочитане даже за DPF на EURO 4 от информацията която посъбрах ,не е за друго но просто ми стана любопитно и реших да се поразровя,разликата е че нашия DPF e със други норми а маслото е разработено за EURO 5 ,маслото е клас С2 който покрива много ниско ниво на пепел и защитава филтъра за твърди частици,на EURO 4 e достатъчно маслото да покрива клас С3.
                        По принцип MURY няма какво да се тревожи за тези класове свързани със DPF защото си го държи на топло във мазата.
                        Аз обаче не смятам да го махам и гледам да го запазя ефективен максимално дълго защото ми е много приятно като не усещам и грам полъх на нафта дори като стоя зад колата,ако беше бензин е друга работа него си го дишам със удоволствие.

п.п Верно имаше спор за маслата във другата тема ,но излезе прав ,а нали и затова е този форум все умни глави да поспорим че накрая да стигнем до верния отговор.
                        Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 14:48.
                        Alfa romeo GTVex
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Масло SELENIA WR 5W40 смяна 18-20000км,филтър маслен оргинален MANN,горивен UFI ONE1 130-140ЛВ последните 2 смени TEKNEKO перфектен 40-50лв няма проблеми,въздушен TEKNEKO,купе DELFI .Всичко сменям заедно с маслото.Според мен смяната на горивния и на купето е препорачителна на всеки 20000км с оглед на качеството на дизела и въздуха.Колата я карам 5 год. само със скъпия OMW дизел.
                          Last edited by kgs159; d.m.y г., 00:37.
                          ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic

Comment

Чета ви постовете и се чудя не сменяте ли маслото на прекалено много километри. Аз лично чукна ли 10 000 и веднага го сменям, заедно със съпътстващите му неща, а и знам, че така е най-добре за колата.
                            Много ме кефи, като го сменя, някак си колата започва да върви още по-гладко /а може и да си внушавам/.

2.4JTDm

Comment

Масло: Selenia WR 5W40 (на 15K. требе да е вънка)
                              Маслен,въдушен,поленов MANN - общо 40 кинта.
                              Горивен Techneco - 39 лв. (през смяна)
                              SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                              SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                              SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Working...
                              X